Tel. 022 67 51 444

English


 • alt text
 • alt text

Luchtkwaliteitsmeting

Vraag Ecolucht voor een accurate luchtkwaliteitsmeting op locatie. Luchtvervuiling kan de gezondheid ernstig in gevaar brengen. We zien fijnstof niet met het oog. Maar met name de allerkleinste stofdeeltjes breken ver door tot in de longen en bloedbanen. Fijnstof is een gevaarlijke sluipmoordenaar op termijn met risico op kanker, hartklachten en COPD. Ecolucht verricht op locatie een multifunctionele luchtkwaliteitsmeting a.h.v.:
Een luchtkwaliteitsmeting wordt vooral veel uitgevoerd op locaties met verhoogde gezondheidsrisico's:
1) vervuilde binnenstad 2) snelweg
3) industriële gebieden 4) in de keuken
5) printers / multifunctionals 6) bacteriën in zorgcentra / kinderdagverblijven
7) mensen met COPD of andere gezondheidsklachten 8) slechte ventilatie
9) bouwwerkplaatsen 10) houtkachels

Onze adviseur kan bij u langskomen voor een luchtkwaliteitsmeting op locatie. U kunt ook eerst zelf een weekje een professionele fijnstofmeter bij Ecolucht om zelf voordelig te analyseren. We zetten de voordelen van onze service op locatie op een rijtje:
 • » multifunctionele luchtkwaliteitsmeting (fijnstof, formaldehyde, RH, TVOC)
 • » vakkundig onderzoek
 • » analyse naar de veroorzakers van de luchtvervuiling
 • » advies omtrent gezond binnenklimaat
 • » rapport met meetresultaten, analyse en advies

We bieden ook de mogelijkheid om na de nulmeting terug te komen voor een tweede evaluatiemeting. Dit biedt de mogelijkheid om het effect van uw maatregelen te meten.

Offerte aanvraag

Luchtkwaliteit oplossingen

Veel kantoorpanden en woningen hebben te kampen met luchtbehandeling problemen. De luchtkanalen zitten verstopt, filters worden niet op tijd vervangen of er is geen adequate luchtbehandelingskast aanwezig. De combinatie van goede isolatie met ventilatieproblemen leidt vaak tot onvoldoende aanvoer van verse lucht. Goed ventileren met een luchtbehandelingskast / WTW unit of open ramen is van groot belang. Verstopping of stoffige filters kunnen een averechts effect opleveren. Deze kunnen juist de ruimte vervuilen met schimmels en bacteriën.

De meeste luchtbehandelingskasten/WTW units beschikken over groffe filters. Deze houden het fijnstof, de allerfijnste gevaarlijkste stofdeeltjes onvoldoende tegen. Een goede luchtcirculatie is hun primaire taak. Fijne filters zouden een barrière vormen voor de luchttoevoer. Verfijnde Hepafilters zijn sneller vol, dient u frequenter te vervangen en zijn om deze reden minder praktisch bij uw ventilatiesysteem.

Krachtige motor i.c.m. Hepafilter

In Cleanrooms en industriële toepassingen treft u high capacity HVAC systemen aan met krachtige motoren i.c.m. Hepafilters. Ze ventileren en dienen tegelijkertijd als luchtreiniger. In kantoren en woningen komen dit soort krachtige luchtfilterinstallaties praktisch niet voor. Kortom bij luchtkwaliteit problemen gaat u als volgt te werk:
 • 1) Onderzoek naar elimineren van luchtvervuiling oorzaken
 • 2) Fijnstofmeting vóór en na servicebeurt van uw huidige ventilatiesysteem
 • 3) Probleemoplossing met aanvullende Hepa luchtreiniger of upgrade naar krachtigere HVAC
 • 4) Vergroening zorgt altijd voor een aangenamer binnenklimaat

Vraag stellen