Tel. 022 67 51 444

English


Fijnstofmeting bij printers

Ecolucht onderzoekt de fijnstof uitstoot van printers. De onderzoekfocus is op de A3 en A4 printers van de merken HP, Ricoh, Lexmark, Xerox, Kyocera, Konica Minolta en Canon. We kunnen onmogelijk iedere printermodel doormeten maar het doel is om een indicatief inzicht te verschaffen van de fijnstofuitstoot van de meest gebruikte modellen. En we kunnen op locatie uiteraard langskomen voor een luchtkwaliteit onderzoek op uw kantoor of in uw repro.

Een printer staat praktisch in ieder kantoor en kan luchtvervuiling teweeg brengen. Fijnstof kan leiden tot gezondheidsrisico’s, luchtweginfecties, hoofdpijn, afnemende arbeidsproductiviteit en ziekteverzuim. Het is dus van groot belang om de lucht rondom de printer grondig te onderzoeken.

Case study opvragen

Ecolucht is gespecialiseerd in fijnstofmetingen en oplossingen voor een gezond binnenklimaat op kantoor. Iedere situatie begint altijd bij een professionele fijnstofmeting. Meten is weten! In welke mate hangt er fijnstof in de lucht op kantoor? Hoeveel fijnstof wordt veroorzaakt door de printer? En door andere bronnen? Onze services:

Fijnstof door printer toner

Hoe meer afdrukken u maakt hoe meer toner er verwerkt wordt door de printer. De printerfuser smelt de toner en hecht deze op het papier. Bij dit productieproces kunnen schadelijke stoffen vrijkomen. Bij iedere fijnstofmeting op kantoor meten we bij de printer de volgende luchtkwaliteitrisico’s:
 • » fijnstof: ultrafijnstofdeeltjes vanuit de fuser
 • » formaldehyde: giftige gassen vanwege de chemische samenstelling van sommige printertoners
 • » TVOC: vluchtige toxische stoffen

Nieuwe fijnstofvrije printers

Printerfabrikanten focussen met hun MVO duurzaamheid visie vooral op een langere levensduur, circulair refurbishing of een lager energieverbruik. Maar er is opmerkelijk weinig oog voor fijnstof problemen. Heeft uw printer leverancier weleens gesproken over fijnstof? Een fijnstofmeting voorgesteld? Ecolucht heeft productvergelijkingen verricht tussen verschillende A-merken. Gelukkig zijn er verschillende ECO modellen waarmee u mooie kleurenafdrukken kunt maken in een schone lucht.

Fijnstofvrije printers overzicht opvragen

Fijnstof tips bij de printer

 • 1) Fijnstofmeting op kantoor: meten is weten
 • 2) Pak het probleem aan bij de bron: vervang uw printer door een schonere technologie
 • 3) Zorg voor voldoende ventilatie en luchtverversing
 • 4) Systeem reiniging en/of systeem upgrade van uw luchtbehandelingskast
 • 5) Losse krachtige Hepa luchtreiniger plaatsen naast de printer
 • 6) Wij raden af om fijnstoffilters te integreren met uw printer
 • 7) Overleg met uw printer leverancier (Xerox, Canon, Ricoh, Minolta, HP)
 • 8) Vervang uw oude printer voor nieuwe schonere technologie

Fijnstoffilter op uw printer

Er zijn verschillende aanbieders die pretenderen de ideale oplossing aan te bieden voor het fijnstofprobleem bij printers. Wij zijn géén voorstander van fijnstoffiltermodules geïntegreerd met uw printer of multifunctional. Ze wijzigen de luchtcirculatie in het apparaat wat kan leiden tot printerstoringen en garantieproblemen en afdrukkwaliteitproblemen. Kies voor een schone printer of zet een krachtige Hepa luchtreiniger gewoon naast het apparaat neer. Dan kan de printer beter functioneren.

Vraag stellen