alt text

Elektrische verwarming

We gaan in Nederland stapsgewijs van het gas af. De komende jaren zullen steeds meer milieuvriendelijke warmtetechnologieën worden gelanceerd. Aardwarmte, waterstoftechnologie, warmtepompen en biomassa zijn veelbesproken alternatieven van de centrale verwaming. Ze vragen echter flinke investeringen voor de aanleg, de leidingen en onderhoud. De hamvraag blijft ook of deze techniek al voldoende uitontwikkeld is om het volle energierendement te behalen. Zeker bij warmtepompen is de capaciteit voor een behaaglijke temperatuur erg beperkt als het vriest.

Elektrische convector radiator

Stroom wordt de komende jaren steeds voordeliger. Zeker als u uw eigen energie opwerkt met Zonnepanelen of aansluit bij een warmtenet. Het verbruik van losse elektrische radiatoren is wat duurder in verbruik maar u bespaart daarentegen op de aanschaf, de aanleg en het onderhoud. Elektrische radiatoren kunt u plug & play monteren aan de wand en ze werken direct. Stekker in het stopcontact. Zonder ketels, zonder verwarmingsbuizen, isolatiemateriaal en overige randvoorwaarden.

Elektrische radiator met lage energieconsumptie

De Rointe elektrische radiator verbruikt weinig stroom vanwege:
  • » hoogwaardig aluminium voor betere warmtegeleiding
  • » thermische vloeistof met bijzonder hoge warmteoverdracht
  • » constante omgevingstemperatuur door natuurlijke convectie
  • » gepatenteerde Fuzzy Logic energy control technologie
  • » Wifi besturing voor instellingen en kostenbeheersing
  • » open raam functie

Deze elektrische convectorradiator zorgt voor een stabiele comfortabele warmte in de gehele ruimte. Geen grote schommelingen in temperatuur dus het apparaat hoeft zich veel minder intensief in te spannen. Afhankelijk van het oppervlak kunt u kiezen uit een Rointe met 3,5,7,9 of 11 verwarmingselementen.

EcoDesign convector radiatoren

Bij natuurlijke luchtconvectie komt de lucht aan de onderkant van de elektrische radiator naar binnen. De lucht wordt in de radiator verwarmd. Aan de bovenkant wordt warme lucht de kamer weer ingeblazen. Uiteraard voldoet dit apparaat aan alle certificeringen en veiligheidskeurmerken. U kunt de verwarming besturen vanaf de radiator of via de Rointe app. Hier kunt u:
  • » de warmte instellen per radiator of per radiator groep
  • » het verbruik meten
  • » de kosten inzien